Avoriaz pistekort

Avoriaz er bygget på en hylde højt over byen Morzine, der hører til blandt pionerbyerne inden for skisport, med de første skilifter, der går tilbage til begyndelsen af 1930’erne. I dag er Avoriaz en af de store franske ski-destinationer, der imødekommer alle skifærdigheder og rangerer blandt verdens førende snowboarding-destinationer. Udover snebaserede aktiviteter er Avoriaz også et center for vandreture, golf, mountainbiking og andre udendørs aktiviteter om sommeren. Biler er forbudt i Avoriaz. Skisportsstedet er designet til at være fuldt skiløbsbart. Anden transport rundt i skisportsstedet omfatter hestetrukne slæder og snescootere om vinteren.

Avoriaz er centrum på den vigtigste rute i et af verdens største skiområder, Les Portes du Soleil, der er opkaldt efter et pas mellem Frankrig og Schweiz. Avoriaz-delen af skiområdet består af cirka 130 km pister. Hele Portes du Soleil tilbyder mellem 650 og 700 km pister – næsten alle forbundet af mere end 200 lifte. Den samlede liftkapacitet er tæt på 250.000 personer i timen, hvilket gør området til et af de to største forbundne lift-netværk i verden ved siden af Les Trois Vallées (området som bl.a. indeholder Val Thorens). Avoriaz er direkte forbundet til schweiziske resort Les Crosets og de franske skiresorts Chatel og Morzine.

Gå til interaktivt Avoriaz pistekort (åbner i et nyt vindue)

Download Avoriaz pistekort som PDF (åbner i et nyt vindue)

Avoriaz Pistekort

Portes du Soleil

Pister og områder

Avoriaz’ pister er opdelt i 4 sektorer: Lindaret, Fornet, Haut-Forts, og Super Morzine.

Lindaret er en smuk dal med flere røde og blå pister samt en enkelt sort. Den har også “The Stash” – en konceptuel snowpark udviklet af Burton og baseret på økologiske principper. Det er den eneste af sin slags i Frankrig. Der er flere restauranter og en lille landsby nederst i dalen.

Fornet-området er en stor skål med skiløb overalt mellem enorme klipper og sprækker. Fra en af ​​ryggene omkring Fornet-skålen kan man udfordre den berømte La Chavanette – også kendt som The Swiss Wall, en af de stejleste pister i Europa. Den er ikke en del af Avoriaz-systemet, men tilhører den nærliggende schweiziske ferieby Les Crosets.

Haut-Forts er det mest krævende område med flere sorte pister, der starter ved 2.400 og ender ved 1.100 meter, hvor nogle kun er for eksperter. Verdensmesterskabspisten – selvom den er markeret som sort – er faktisk ret let. Dette område er også ideelt til off-piste, selvom der anbefales forsigtighed, da det er et område med hyppige laviner. Fra Haut-Forts-topstationen er det muligt at stå direkte ned til Avoriaz ad røde eller blå pister.

Super Morzine er primært en forbindelse til Morzine og anvendes i stor udstrækning af skiskoler og begyndere.

Arare toppen - toppen på Avoriaz Pistekort